MÜSİAD Gaziantep Şubesi “Birleştirme ve Devralma” konulu toplantı gerçekleştirdi.

MÜSİAD Gaziantep Şubesi “Birleştirme ve Devralma” konulu toplantı gerçekleştirdi. Şube binasında düzenlenen toplantıya MÜSİAD Şube Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Birleştirme ve Devralmalar Komitesi Başkanı Tevfik Dönmez, Komite Yönetim Kurulu üyesi Hidayet Günay, Komite’nin ABD sorumlusu Dr. İzzet Darendeli ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ceylan katıldı. Şube binasında düzenlenen toplantıya pandemiden dolayı Gaziantep’e gelemeyen çok sayıda davetli zoom üzerinden katılım sağladı. 

“2022’DE ÜRETİM AĞIRLIKLI BÜYÜMEYE ODAKLANMALIYIZ”

Toplantıda konuşan Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Türkiye’nin son yıllarda inanılmaz bir hızla değiştiğine dikkat çekerek değişime ayak uyduramayan bölge ülkelerinin ise marjinalleşip devre dışı kaldığını söyledi. “İktisadın yeniden yazıldığı günlerdeyiz” diye Fedaioğlu, “Yaşadığımız dünya krizinde Türkiye başarılı sınav vermiş, dünyanın gelişmiş ülkeleri yılı eksi büyümelerle kapatırken Türkiye zaman zaman çift haneli olan yüksek büyüme oranıyla Çin’den sonra 2.sırada yüksek büyümeyi gerçekleştiren bir ülke olma başarısını göstermiştir.  Bunda ekonomi yönetiminin ve reel sektörün haklı payı vardır.  Merkez Bankasının da geçte olsa faiz politikasında dünya merkez bankalarına paralel hareket etmesini olumlu karşılıyoruz ve tek haneli faiz oranlarına erişmeyi umut ediyoruz. İhracat rakamlarımız bizleri umutlandırıyor, ithalatta ki artışa da dikkat çekmek istiyoruz.  2022 yılında üretim ağırlıklı büyümeye odaklanmamız gerektiğini ifade ediyor, dış ticaret açığına ve fuzuli harcamalara dikkat diyoruz” ifadelerini kullandı. 

“AYNI İŞİ YAPANLAR YOLA REVAN OLMALIDIRLAR”

Birleşme ve devren işler işler satın almanın bizim kültürümüzde var olan bir olgu olduğunu sözlerine ekleyen Fedaioğlu, “Ortaklık kültürü ve imece; Gerek zorluklarda, gerek afetlerde, gerekse de gücümüzü aşan bir şeyleri başarmada, başvurduğumuz bir yöntemdir. Özellikle Türkiye’miz şartlarında Aile ve Arkadaş, Akraba şirketlerinin ekser çoğunluğu oluşturduğu aşikârdır. Gerek bunları bir araya getirip, sermaye gücünü artırmak, gerekse de, ortak yapılan yatırımlar ile maliyetleri aşağı çekip, rekabet gücünü artırmak. Bunlar ülkemiz açısından, stratejik yapılması gereken işlerdir. Ben birleşme ve devralmalar komitesi ve kurulunu bu bağlamda çok anlamlı buluyorum. Çünkü aynı işi yapanlar, ortaklık ve devralmalar ile şirketler birleşirken, değerlerini tam takdir ederek ve kurallarına uygun olarak hatasız ve fonksiyonel bir şekilde yola revan olmalıdırlar” diye konuştu.