TÜRK SAĞLIK SEKTÖRÜ DÜNYAYLA YARIŞABİLEN BİR KONUMDA

MÜSİAD Sektör Sektör Kurulu tarafından Samsun Şubemizin ev sahipliğinde 23 Mart Cumartesi günü “Türkiye Sağlık Turizmi ve Medikal Kümelenme Vizyonu” ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı düzenlendi

MÜSİAD Sektör Sektör Kurulu tarafından Samsun Şubemizin ev sahipliğinde 23 Mart Cumartesi günü “Türkiye Sağlık Turizmi ve Medikal Kümelenme Vizyonu” ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı düzenlendi.

Programda, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ali Gür, Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Levent Can’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen programda, TİTCK Başkanı Dr. Hakkı GÜRSÖZ, Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu Kurumsal Pazarlama ve Uluslararası Hasta Hizmetleri Koordinatörü Uygar ÜSTÜN, MEDİKÜM Başkanı Dr. Ahmet AYDEMİR, 360 MCG | Managing Partner Dr. İlkay GÜLTAŞ, USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali KILIÇKAYA, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Uzm. Dr. Orhan KOÇ, FBM Estetik Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hayati AKBAŞ konuşmacı olarak yer aldı.

Toplumsal Kalkınma İçin Bölgesel Kalkınma Elzem

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ali Gür, MÜSİAD olarak sağlık alanındaki gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini belirtti. Bütüncül bir ekonomik ve toplumsal kalkınmanın gerçekleşmesi için, bölgesel kalkınmanın rolüne dikkat çeken Gür; “Burada da en büyük sorumluluk, yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. STK’lar, sahip oldukları avantajları, faaliyet gösterdikleri alanın yerel ve bölgesel düzeyde kalkınmasında kullanarak, ulusal ve toplumsal kalkınmayı sağlayabilecek nitelikte işlevlere sahiptir. Dünyanın en yaygın ve etkin STK’sı ve güçlü bir sermaye platformu olarak bizler de sorumluluğumuzun farkındayız. MÜSİAD olarak sahip olduğumuz teşkilat ağından aldığımız güçle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.” dedi.

Türk Sağlık Sektörü Dünyayla Yarışabilen Bir Konumda

MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Levent Can ise konuşmasında şunları belirtti:

“Türkiye, sağlık alanında artık bölgesinde önemli bir konumdadır. Son 15 yıla baktığımızda, yoğun olarak çevre ülkelerden ve birçok farklı bölgeden ülkemize tedavi amaçlı gelen kişi sayısında artış olduğunu gözlemliyoruz. Sağlık turizmi, ülkeye ciddi bir döviz girişi sağlamasıyla birlikte, sektörün gelişimi açısından da son derece faydalı olmaktadır. Türk sağlık sektörü, hem sağlık turizmi ile hem ürettiği medikal ürünleri ile  artık dünyayla yarışabilen bir noktadadır. Bunun karşılığında hastalar, birçok Avrupa ülkesine ve Amerika’ya göre oldukça düşük maliyetlerle tedavilerini tamamlayabilmektedir. Tıbbi cihaz ve cerrahi aletler açısından Avrupa ile aynı kalitede fiyat olarak ise daha uygundur. Ülkemizin sağlıkta tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de budur.”

Program plaket ve hediye takdiminin ardından sona erdi.